یزدفردا :در لابلای خبرهای امروز خبرهای خواندنی زیادی است که به خواندنش می ارزد و همکاران سرویس تامین خبر یزدفردا سعی خواهند کرد با بازنشر خبر های انتخابی تحت عنوان در لابلای اخبار فرداییان را از آنها مطلع نمایند .
دفاع رئیس مجلس از اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری: مگر رییس جمهور بیسواد میتواند مدیر و مدبر باشد؟
تعدادی از نمایندگان مجلس طی اخطارهایی اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری را مغایر قانون اساسی دانستند.
به گزارش خبرآنلاین، طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اولین دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی بود. پیش از ورود به بررسی کلیات این طرح تعدادی از نمایندگان طی اخطارهایی این اصلاحیه را مغایر قانون اساسی و تداخل در وظایف قوا دانستند.
مهدی موسوی نژاد نماینده بوشهر در اخطاری نسبت به این اصلاحیه، با بیان اینکه قوای حاکم در جمهوری اسلامی باید زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت امت به صورت مستقل باشد، گفت: روح این طرحی که تحت عنوان اصلاح آییننامه قانون انتخابات مطرح شده، حقیقتا به منزله تداخل در وظایف قوا است.
وی تصریح کرد: قوه قضاییه باید دستگاه بی طرفی باشد. بارها دیده ایم که این قوه هر زمان وارد مباحث اجرایی شده به نفع کشور نبوده است. در این اصلاحیه آمده است که دادستان و مجموعه دستگاه قضایی به عنوان مجموعه اجرایی وارد عمل شود که تداخل بین قوا ایجاد می کند.
شکرخدا موسوی نیز در اخطاری با بیان اینکه قانون اساسی میثاق ملی کشور است، افزود: شرایط و نحوه انتخابات رییس جمهور به طور صریح در انتخابات مطرح شده است. اینکه در این طرح آمده است 25 نفر از خبرگان باید مذهبی بودن فردی را تایید کنند و 200 نفر از نمایندگان ادوار نیز رجل سیاسی بودنش را تایید کنند؛ کار دشواری است. اگر نماینده ای در ایران نباشد چه باید کرد؟
لاریجانی با وارد ندانستن این اخطارها اظهار داشت: شما چطور به فوق لیسانس بودن کاندیدای ریاست جمهوری ایراد می گیرید؟ یکی از ویژگی های رییس جمهور مدیر و مدبر بودن است، اگر رییس جمهور بی سواد باشد که نمی تواند مدیر و مدبر باشد!
وی افزود: ما برای نماینده شرط فوق لیسنانس بودن را می گذاریم، چطور این شرط برای رییس جمهور درست نیست؟ اگر مدیر و مدبر بودن را قبول داریم، باید بدانیم مدیر و مدبر بودن شاخصه هایی دارد. یکی از این شاخصها هم تحصیلات است. رییس جمهور بی سواد که نمی تواند مدیر و مدبر باشد.
رییس مجلس گفت: نمی توان به شاخص ها بی توجه بود، اگر واقعا تحصیلات مهم نیست، پس بگویید رییس جمهور خواندن نوشتن بداند! و دیگر مدیر و مدبر بودن را مطرح نکنید.
مرتضی حاجی دلیگانی نماینده اصفهان نیز این اصلاحیه را مغایر قانون اساسی دانست و تاکید کرد: این قانون برداشتی از قانون انتخابات فرانسه است. وقتی می گویند رجل سیاسی، مذهبی بودن کاندیدا را باید عده ای از افراد تایید کنند با انتخاب مستقیم رییس جمهور از سوی مردم مغایرت دارد. چون پیش از مردم گروه خاصی رییس جمهور را انتخاب کرده اند.
رییس مجلس با وارد ندانستن این تذکر نیز اظهار داشت: جنس حرف های شما به مخالفت می خورد نه اخطار. اینکه می گویید تایید کاندیداها از سوی افراد مغایر با انتخاب مستقیم رییس جمهور از سوی مردم است، با همین استدلال می توانید به شورای نگهبان هم ایراد بگیرید. چون در حال حاضر کاندیداها اول به تایید شورای نگهبان می رسند.
تذکرات نمایندگان مجلس همچنان ادامه دارد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 25,دسامبر,2024